查看: 165399|回復: 89
收起左側

《樂古Nakuzx彩虹冒險》『眾生懷彩の影圖回憶活動』

[like]THANKS![/like]   

時間是快逝的,不知不覺間彩虹冒險已經離開了我們超過二年的歲月,可能在我們有生之年都未能看到台彩光輝重現的一天,也可能到最後會沒有人認識這個遊戲。但是有著我們一天,就總會記起曾經有過這麼一個令人愛惜的遊戲,有過這麼一群團結的玩家!為了再次集結我們台彩玩家的力量,本版破天荒舉辦名為『眾生懷彩の影圖回憶活動』

(歡迎您們將這裡作為一個回憶)

活動名稱:眾生懷彩の影圖回憶活動
活動對象:所有懷念台彩的玩家
活動日期:即日起 至 沈睡的大地女神甦醒(?)
活動內容:是次活動供各會員發佈任何於台彩中自身拍攝的影圖,範圍包括台彩官網的個人角色資料、所有以往在遊戲中截下的圖片及影片
等,並加上您們的心聲,最後於本帖依以下格式發出即有機會取得樂點!

※所有能保留至今的影圖確實是一件不容易的事,相片很有可能已因某些原因消失了。但是希望各位盡力去尋覓以往所有的回憶,例如搜尋
自己在彩虹冒險版發過的帖子、或登入官網拍下遊戲角色的個人資料等等,如果仍未能尋回或未能成功登入者都歡迎到置頂的簽名帖留言!

樂古帳號:
台彩角色:
我的心聲:
影圖回憶

注意事項※
照片或影片中不得附有任何不雅內容,否則會被刪除處理。
● 上載空間由各位自行決定,樂古空間或其他免費空間均可 (如http://flickr.com/http://xs.to/等)
● 本帖謝絕一切以外的言論,如有任何疑問請到本版指定聊天室發表!
● 論壇管理員、超級版主及本版版主保留本活動的最終解釋權。
回復

樂古帳號:殺手.銘
台彩角色:殺手.銘
我的心聲:台彩不知不覺地離開我們二百多天了,彩虹中,我認識了很多朋友,戰友,知己, 唉 如今已成回憶~~
真的太不捨得彩虹了,我的第一隻online game , 我最愛的Game,我每天花最多時間在的Game 也是他 , 可惜 昨天的風光已經不在了....
影圖回憶

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
kit06 + 40 活動

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:〥逆天`而行′
台彩角色:〝明年今日」
我的心聲:
以前的台彩,伺服器經常死掉,不然就很慢!每逄與台灣人交戰時,總生氣!畫面上看到站在這裡,打也又不扣!對著風劍9頂降的台灣玩家,我不禁說了兩三句香港的特式語言……那時的香港玩家,對台灣玩家抗拒實在很大,舊手比較清楚,車輪戰、決戰模式那些的房名開始總是打上:「禁台」。
更多:http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3602986
影圖回憶

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:一切已過§龍仔
台彩角色:九◎紋●龍
我的心聲:個陣好開心架/.\成日同人玩車輪/團戰
                     成日都秒殺人既a_a
                     得閒就去搵下水魚
                     真係好懷念!
影圖回憶

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:‵°血ξ﹢
台彩角色:‵°血ξ﹢

我的心聲:好懷念彩虹呢''我記得最初接觸彩虹時是小4''當時都有好多fd玩彩虹架''去到小5我先真正玩彩虹''我仲記得果時d頻都有好多人下''去到小5的下學期我覺得自己太廢了''我便走了去收卡''但當時依然很廢呢.之後便苦練技術''中途轉了很多不同的ac呢''直到上年中1..我的技術終於提升了呢''但在彩虹依然是個無名小卒呢''
影圖回憶:因為之前換過電腦''所以冇晒d相''得返e張...

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:ivan_0127
台彩角色:
夜來風雨聲〞
我的心聲:過去就讓他成為過去吧
影圖回憶:亂cut 好多圖都唔見左

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:loyiuchung
台彩角色:
tom62.卍次│郎卍
我的心聲:以前日日玩...e家..唉..好想佢會有重開既一日.
影圖回憶:呢d..個9盾吾係我架.要勁俾大家睇下.其他都係我架.

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:★斬逝°×
台彩角色:噩夢〞
我的心聲:雖然最後有不如意的事情發生,可是我對於此遊戲的情還是不減.可能你地伯誤會我.  希望  [再見亦是朋友] msn封左我果D,我都唔冀望你會開番我,但是希望不能做朋友,也不要做敵人.事情都過去了,難道誤會還要一直留下去?  考完會考再加字
影圖回憶:
ball wind.jpg
sp1224_7 (2).jpg

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

樂古帳號:wuheison
台彩角色:wuheison
我的心聲:彩虹係我玩過咁多game入面最有趣ge game,亦係我第一隻online game
                  升lv game周圍都係
                  但係e家真係搵唔返好似彩虹咁ge休閒game

我係彩虹ge fd唔多,識我ge人都唔多
                 因為我係彩虹打唔到中文,又唔常on

不過都有好多記憶係li隻game裏面
                 唔只係虛擬,重係現實
                 當初玩彩虹係因為有好多同學玩
                 之前日日返學同同學上堂開彩虹討論區
                 真係好搞野XD
                 總之想表達ge野真係講唔晒…
影圖回憶:其實之前都post過d以前ge相係貼圖區
                 不過好快比人lock左 T.T= =
                  e家搵唔返…
                 但係都要post多次!!
                 希望有人睇下la~

li張係好耐之前下
留意左上,係5頻黎
應該係卡拉時代
得時打卡ok難
有666裝同人pk綽綽有餘
見到7裝覺得係勁人
見到9裝有如見神

神呀

星月好高lv@@

第一個7裝^^

個時升lv唔易
打任5都幾有挑戰性嫁~
一班集牌軍一齊打
打王個時好緊張
又有輸又有贏
有時可能重好玩過同人pk

d人都係想打上5頻洗卡升裝
大部份人都係紫鑽
打任有一萬經
開心到彈起~

打卡難
每日入頻抽卡係算主要ge收入來源(估唔到呢…)
d人抽到5張好多都會post黎晒命(其實係呃post)
我都唔例外~~話說上5頻抽會多d - -

好多以前ge相都唔見晒
貼返d近d ge~
躲雪球其實係我最鐘意玩ge小遊戲
有9m經^^

自己會佔頻好開心…一齊打300

好多…囧
\

好痛…

唔見左d頻呀…

我的最愛角色─水男

外掛男呀~

洗卡
係我同細路係食緊飯or無心機玩ge時候做ge野
好處─ 唔洗點理,可以掛下,去d無人頻到佔左佢

賽跑

貼住咁多先~^^

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

洗過機黎
之前玩又冇乜點影
so得d裝
仲要死圖= =
又要廢裝
多左少少時間玩佢就..
樂古帳號:dog_pat_pat123
台彩角色:DogJustin
我的心聲:佢close個陣我岩岩玩到月亮2
     人地第一隻online就係幫襯佢
     岩岩又收左隻無限綠寵
     仲想做商人〔可能有d無能〕賺卡
     換隻紅寵
     人地岩岩有風劍8次降
     仲未有8頂裝
     魔8又未收到
     其實我覺得成隻game個idea幾好架
     玩法又特別 只係map好似唔多夠-3-
     我都問過我班d人 好多人都有玩..
     但係好似只有我玩到最後
     想玩韓架 但係又怕佢亂碼同埋唔識睇
     真係好可惜..
影圖回憶 10.jpg

評分

查看全部評分

回復 支持 反對