打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟幾多人識簡岩著裝備

小妍~ 發表於 10-5-2017 00:00
小弟升虎天 打黑天 好快升完250

要有高金巨 唔錯選擇

虎天我就知係咩
但黑天係咩????

同埋 冰樹之後就直飛去虎天咁勁--?
有冇D冇咁勁GA怪....
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 10-5-2017 00:10
虎天我就知係咩
但黑天係咩????

黑天 係印度 遺海
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 9-5-2017 23:55
我自己就打左份EXCEL表 混裝黎著
我唔會堅持用一套,我一定係睇雙抗黎著

首先要強調一點 冰樹區如果無人搶怪 我認為係最好升既地方之一 前提係你有方法唔容易比人冰
如果你目標係升全隊兵陣 一定係組隊升 大家一齊打 打快D 自然全隊吸快D 但係主力得到既經驗會分薄左
組隊升有一個條件 就係你要至少有一隻有用既輔助將帥帶到出黎 因為3人隊 一人帶4隻(連主角) 如果你帶唔到 高LV 王 金 賽 天使 呢幾隻 解決方法係叫你隊友食兵法 帶多幾隻出黎CARRY你
以下係容易吸怪而且經驗多既地方

提婆 松巴 黑肥 飛機
海岸寺院 白馬 (最好有美室)
天王區小怪

我自己覺得海岸既白馬係最好升(要有美室),其次係提婆3F飛機  最快速既陣容都係3隻持國/ 2持國1多聞 多聞負責放龜放天使

當有加倍既時候,就唔好組打手 因為只有尾刀隻怪打手果隊傭兵 先有加倍 簡單黎講 如果你純吸手 去到加倍果陣去吸人經 其實都係無加倍 如果大家互相搶怪 大家就會有部份怪係無加倍

蒙古果邊新圖我唔知了 虎天出之前退左巨
回復 支持 反對

打掃蕩最天才,,,,,,,,,,,,,,,,,,               
回復 支持 反對

小妍~ 發表於 9-5-2017 23:32
其實又唔會話無野玩既

即使你全陣完美250, 信用149

吸經果類玩家通常係最快退巨
以效率黎計佢搵人帶 好過佢慢慢打食魂既 但無人帶果陣佢就光速收皮了
回復 支持 反對

全智明女 天照套 除左打蒙古之外 升lv未死過主咁濟
回復 支持 反對

terry199727 發表於 10-5-2017 02:12

我唸緊你係咪打一隊果D
回復 支持 反對

ko59595 發表於 10-5-2017 02:16
我唸緊你係咪打一隊果D
terry199727 發表於 10-5-2017 02:12

我唸緊你係咪打一隊果D  
簡單講一講啦~ 我岩先查左明女真係得10%物抗 姐係話物抗黎講接近一隻0轉兵 0轉兵如果著左天照套可以坦得住蒙古以外既地方 你自己信唔信
另外我有留意到你合左虎天  以我所知虎天係用念技既 我見你張圖 你念無轉做張仙花 都係果句 打後期怪容不下0-1轉果種低抗性傭兵 當然我都聽過有人話陰念姐 放完可以死 咁都有人咁玩既  唔好怪我多事
回復 支持 反對

ko59595 發表於 10-5-2017 02:31
我唸緊你係咪打一隊果D  
簡單講一講啦~ 我岩先查左明女真係得10%物抗 姐係話物抗黎講接近一隻0轉兵  ...

我唔係好知你係想'療交ai'定點
anyways 我打就冰肥黑肥升ge (2隊起)
打咁耐都未試過有咩問題
加上升lv原意係放頂怪物(祝斧/獨弓技)
我林你係以為我用主黎頂怪個d
btw呢一切都係純理性討論 樓主唔使起曬'鋼'咁lol
回復 支持 反對

terry199727 發表於 10-5-2017 03:22
我唔係好知你係想'療交ai'定點
anyways 我打就冰肥黑肥升ge (2隊起)
打咁耐都未試過有咩問題

我諗樓主想帶出一點係"抗性平均比抗性集中更好"
明女全智著天照有無問題?
答案係無問題+有問題
如果你打既怪從來只有冰肥黑天, 我諗佢地對你明女既傷害大概係雙位數(好果有高金巨+抗精)
因為佢地既技通通係法術打擊
不過同時亦有問題, 因為咁樣著, 明女會得120% 打抗
意味住打松巴放穿孔術->秒, 一擊必殺->秒, 堤婆飛機既劍輪->秒, 龍天小怪既飛刀術->秒, 所有毒系攻擊->秒
即係話限制住你打怪既選擇

純粹解釋佢既觀點
我覺得偏抗/平均抗一樣可取, 最重要睇你既playstyle係點, 鐘意打咩怪
回復 支持 反對