打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 改裝任務

新手上路~想問下想改裝隻2轉要做一D任務先可以轉到~
但小弟在52網睇到一頭霧水~又劇情模式又改造又部件強化~
有冇人可以簡單清楚解釋比小弟聽下~
改裝一隻2轉~其實要做邊幾步~另外想問劇情任務10段入面其實要打D咩野???
請各大大指教下小弟,謝謝
回復

首先你想改裝既2轉要100LV或以上

然後去光州左上 有個漩渦之類既野 下面有個捷徑入去

之後就搵個叫時間的紀錄者 打劇情任 劇情任會跌改裝既材料 戰鬥卷 時間金/銀幣 不可交易無想等等物品

打夠20粒改裝料就搵另一個NPC CLICK強化零件 揀你想改造果隻2轉就OK

同埋每隻2轉打既段數都唔一樣 (臣2 10段 阪2好似7段) 臣2劇情任有天怪

不過收一把獨角鬼弓番黎既話 劇情任會易打好多 5E左右一把

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
foolruner + 30 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

搭單問一問,改裝紅利點計?
因為我見官網就話+200紅利,但52就話總紅利除5,究竟邊個先岩?
回復 支持 反對

搭單問一問,改裝紅利點計?
因為我見官網就話+200紅利,但52就話總紅利除5,究竟邊個先岩? ...
ho1516 發表於 24-12-2015 12:11

2轉轉3轉紅利好似平時咁計,空裝總紅利/5
另外3轉天生技能嘅屬性會額外加多200點
例子:
許2轉許3 /5之後我當有300點,呢300點會係轉職紅利
另外許2招雷係計力,所以力量會額外加多200點
回復 支持 反對