打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 【港巨革命】大家真係要出手啦

對有關內容表示支持。
但具體獎勵方案須與其他版主相討方能落實。
-
30樂點奉上,對有熱誠的玩家表示支持
凡提出可行方案的會員也能獲得樂點作獎勵
回復 支持 反對

支持樓主既做法
回復 支持 反對

我支持!!! 我5想無左港服
回復 支持 反對

講真係有方法既,例如好似香港熄燈一小時咁
呼籲巨商玩家罷玩一天或多天,以正視外掛問題
講真而家除左巨商仲有其他GAME好玩(重申唔係叫玩家退巨)
再加上玩得多ONLINE GAME/用得電腦多對健康無益
在此呼籲利用罷玩時間去調整暑假時間/正視人生方向,e.g.做運動,同朋友外出玩等

而家網絡發展急速,鑑於以往不少線上遊戲既例子
不少遊戲經已可取代舊有線上遊戲發展,加上智能手機日新月異
本人有見及此預測港巨將於未來3年發展情境將會每況愈下
為什麼講3年而唔係1年.5年呢?基於呢一兩年既動漫展及外掛情況黎睇
本人猜測橋子公司有可能資金不足都令兩年都冇參加動漫展
而資金不足有可能調用部份資金係網絡及安全上,但依然係防唔到外掛
亦有可能在募集資金以應付未來改版既費用,此假設基於呢4年推出福袋,活動以及封書既頻率推測

又或者可以將陣地轉移,重新享受剛玩巨商既感覺
可以嘗試轉到日巨/國巨去發展,如果真係"單單想享受無外掛生活"
外掛成道已經係事實,橋子無能也非呢幾年既事
如果大家只想回到以往既巨商係無可能既事,畢竟都係一隻有過左多年既舊GAME
儘管無哂外掛,但情況都己完全改變,樹木依舊但人面全非
大家真係想無外掛咁玩同埋想嘗試合神既,玩國巨/日巨
一來可延續無外掛既假想,二來可重新享受剛玩巨商既覺感,三來亦可係國巨內進修英文/日巨學習新語言(日文)
可能咁講會受多人指罵,但純粹只係想表達個人想法及一些方法去解決認為外掛既建議

評分

參與人數 1樂點 +1672 -209 收起 理由
14588563 + 1672 -209

查看全部評分

回復 支持 反對

支持
回復 支持 反對

要說別人用高科之前你是否都沒用過高科的東西?  你沒買掛高科刷出來的兵?做出來的裝備?抽出來的太s
如果沒有再來說吧~  如果都沒有再來搞這個活動吧!
不代表任何立場!不做任何回應!
回復 支持 反對

要說別人之前看自己吧!  如果說你都沒用過高科刷出來的兵.材料.太s.裝備
你再來說別人吧!也再來搞這個活動!
回復 支持 反對

要說別人之前看自己吧!  如果說你都沒用過高科刷出來的兵.材料.太s.裝備
你再來說別人吧!也再來搞這個活動!
回復 支持 反對

回復 1# gersangorc

加油 超級支持
回復 支持 反對

成日都見到人話要趕高科技就要睇下自己有冇買高科技o既野
例如某post既某位#16 #17 #18初心者咁

其實玩得呢隻game 我諗周圍同人交易係好正常既事
但由於分唔到邊d係高科技打出黎 邊d係人手打出黎
無論太介 250兵  定抑或雜肉 青赤石 勇證 甚至係直接賣npc換返黎o既錢
相信大部份人都曾經擁有過呢d野
基本上擁有高科技生產既野既玩家起碼九成以上
如果要搵d單機生物黎搞呢d活動 我諗佢彩你都傻
所以整得呢d活動既絕大部份都係從高科技產物中得益過
懇求某種以呢個理由黎叫d人唔好反高科技既人
如果或者其他野都要小心係高科技產物
同埋建議你轉玩單機game
無謂每隻game既呢類post 都回埋d垃圾內容

順帶一提 如果為左呢d無聊野而開一隻初心者 我會強烈笑你
回復 支持 反對