打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 如果現在 Online Game,出這設定,你們覺得會不會好難玩?

比我會試下玩a_a
回復

有挑戰性係一回事.....設定唔夠人性化又係一件事.....

一死就跌哂d裝備金錢...唔係難唔難玩,原本玩game為開心,如果辛辛苦苦經營一個角色一死就無哂d野,同比人爆ac無分別.......仲有好多人都會諗要打怪打到好裝備不如惡性p死人仲快趣,搞到成個遊戲環境亂七八糟,所以點解隻game會失敗...

呢種設定係很得通受得落既話....一早就已經大行其道啦.....所以唔係話咩太難小學雞唔想玩,Hardcore(個名我都係第一次知)根本係一種唔夠完整既設計
回復

跌裝都唔係問題
有冇人錦好心 幫你一齊去 汁~
空裝比怪打痛~ 易死~ 死左 d裝又比人汁~
行2 - 3個地圖 先 汁返自己d 裝 仲要 $ 都趺哂~即係 買藥 頂怪 都唔得~如果 高lv 跌裝 真係唔鬼洗汁
打 boss 滅團~ 更加唔洗汁~所以 9成 敗筆~ 有趣係有趣~ 但太難啦~除非有得 set 復活點 好似 aion錦
如果 隻 game 有賣 殺人系統 呢隻game 唔過1年 一定冇人玩
回復

好似幾年前既機戰咁~
比怪殺會趺錢
比人殺會趺裝
回復

回復 1# kafu1234

EQ=(無盡的任務)

EQ有件拖屍體的古早傳說:
據說國外曾經有過玩家跑進某特殊區域死亡,
為了救屍體,發動公會進去幫忙,結果…全躺。

然後各自發動人際關係,找來同Server一堆人進去搶救,最後演變成上百人屍體在裡面拯救不出來的事件。

最後是請出GM幫忙,才救回

E到好正;P如果我係到我諗我會係咁笑
回復

diablo !? (笑
回復

好舊的online game  樂園 life storm 2 有3魂系統︰
每個人有3個魂,死一次掉一個,無晒三個就變回1lv,可重揀樣和職業
魂 可以自己拾回,食返去補返。
魂 也可以叫人幫拾,佢用左會幫你超渡。
魂 也可能被人拾走,藏起來,只要去教堂搵神父就會講個地點出來。在別人身上的話,他登出就會自動超渡。

所以你有3次機會,唔夠打拾魂,就升高lv 再拾返,或者搵人幫手。
另一最大特點,此game分 pk server 和 非pk server,但內容是互通。
而pk server的怪會弱一半攻擊力左右,所以能吸引玩,但有可能被玩家殺,不過組隊就安全d了。

還有很多很多現今online game無的優點呢,可惜日本停止開發後就沒了。
回復

其實早過EQ出既Online,叫UO都係咁設定,死左全部野都響條屍度,其他玩家可以執,當然響特定時間內你執人地條屍係變灰名,即任何人都打得你~~ 但過左時限就條屍變灰名,你執佢都冇事,仲要可以分屍,將條屍分開幾件,得返骨頭都得(記得果時D人突登玩野,邊個Friend死左,專登切左佢個頭出黎,日日響佢面前拎個頭出黎串佢~~  哈哈~~ 變態~~XD ) 再時間耐D連屍都冇理,所有野會比系統沒收~~ 果時呢個設定好正~~ 會令到個個都唔敢帶成副身家響身~~ 仲要隨時有幾套裝響銀行,方便死左後可以快速著返再跑去執屍~~ 幾得意架~~ 而且設定D裝唔係太勁,勁既裝當然要死去執返啦~~ 好以Silver果D武,真係死幾次都要去拎返,因為好罕有~~ 但都可以著普通裝跑去執返D勁裝~~ 都OK架~~

EQ仲搞笑,有條友登過佢自己搞笑野出黎~~ 話說佢newible時,有個好心又高LV既Friend送左個Bomber比佢,佢以為拎住個Bomber就天下無敵,跑去敵方陣型門口放,點知..... 當然係比人圍死左啦~~ 仲要全城Camp佢條屍~~ Camp左佢成個月,搞到佢死左響敵陣門口成個月都返唔到黎~~ 成個月日日Online就係等機會拖屍走人~~ 我睇完笑到肚痛~~ XD
回復

diablo._. 已經沒人記得了嗎...
回復

好似有隻game 叫神泣, 開人會比你揀模式....

揀左死亡模式(最難) 既話死左會delete 人物= =

不過練果陣相對強化多d
回復