打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 估計香港未來十年推出最多種類的網遊是......

現在遊戲元素大同小異
能夠突圍而出的都有其不可取替的特色存在
就只有這樣
玩家需求甚麼, 開發商開發甚麼而已
遊戲相同又有什麼關係, 反正還是會有人敲錢支持
如最原始的石器與魔力, 或是風格相似的TW與RO, 還是各有支持
內裡的質量才是重要
回復 支持 反對

我比較希望推出一些職業平衡而且較著重團隊合作的mmorpg
回復 支持 反對

我只能說句 : 人照吠 理照代    1年內 代理 爛game 多不勝數 玩家人流保証ga game 可以話 得1 , 2隻
仲要味計 耐玩度~~!!  c9 瑪英 呢d 好game 又要等勁耐~ 明明有個好勁ga kor國  (韓國) 係到做技術 支援
但 永遠 cb 時候 就是 大離亂 一塔胡逃  ( 請原諒我中文比較差 )  10個9個online game 代理 係唔理 外掛
更新 時間 永遠在跳 (說 好月頭 卻在下個月尾才更新) 更新廢時大家知道 但更新完後 永遠彈出一大堆問題
如果不正視 這些問題 香港人 永遠 玩不到好遊戲 ...
回復 支持 反對

我只能說句 : 人照吠 理照代    1年內 代理 爛game 多不勝數 玩家人流保証ga game 可以話 得1 , 2隻
仲要味 ...
dentistt 發表於 30-3-2010 19:01

認同你的說法......
回復 支持 反對

算啦香港網遊已死
現時各大代理商都只會將所有online game(包括好遊戲/大型制作)列入為短線發展
只管賺錢
外掛?管你才是豬 除非是傷害我的利益吧
--------------------------------------
順帶一提
技術遊戲在香港出現的機會率少之有少
事關話明技術 代理商就找不到空檔令到人購買他們的點數
即使是白手興家 從不買點數 也能成為強者
c9 那些 又是大制作
一來收購成本太貴
二來又不能賺錢

俗些說句:佢采你都有味!
回復 支持 反對

算啦香港網遊已死
現時各大代理商都只會將所有online game(包括好遊戲/大型制作)列入為短線發展
只管賺錢
...
brian12345 發表於 30-3-2010 23:48

是啊!原來是這樣。
回復 支持 反對

十分認同你ga講法
因為唔係古代 冇咩野比你幻想一下
現代真係冇咩提才
有的都係call of dutey 6 現代戰爭果d
回復 支持 反對

哈.笑左囉

唔係3國就戰國.冇走雞
回復 支持 反對

係囉~~唔洗過幾年,宜家香港網遊已經進入死亡路線
一大堆打怪升lv買點game,個個差唔多樣......一d都唔吸引~~
回復 支持 反對

MKZ ONLINE可能得啵= ="
回復 支持 反對