查看: 8149|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 估計香港未來十年推出最多種類的網遊是......

1-古代為背景的網路遊戲,遊戲職業有三種,包括:戰士/弓箭手/魔法師,商城一堆沖石。

2-三國為背景的網路遊戲,遊戲職業有三種,包括:劍士/刀手/法師,商城一堆沖石。

3-上下左右空白鍵的音樂網路遊戲。

4-WEBGAME。

5-3DQ版。

結論:香港及台灣公司永遠只會代理三國或是古代的網遊。

08至09年中國推出十四款古代或三國的網遊,十款都是只有三種職業,最可笑是全部有一個共通點,就是能把裝備沖至+12。

好的遊戲沒有公司願意代理,垃圾遊戲就一堆公司願意代理,代理完又不理會遊戲。

我相信未來十年裡頭,香港推出新網遊,一百款最少有六十款都是只有三種職業。

音樂網遊,我相信再推出都是上下左右空白鍵玩法,哪我建議你們這裡公司不要再代理,如果要代理就代理djmix那種。

如果我有說錯的話,真的對不起,你們花多幾百萬代理一款垃圾遊戲,換來最後要關閉遊戲。
回復

十分認同你ga講法
回復 支持 反對

係咁架啦
佢地只會代理一D 合符成本效益既GAME
其他野佢理你三七二十一咩
其實玩家都有責任
有D人只係以本傷人 盲目咁用錢黎換取神裝 加幾加幾
咁樣米墮入左代理商既陷阱~__~
到頭黎咪又係放ac收場
回復 支持 反對

係咁架啦
佢地只會代理一D 合符成本效益既GAME
其他野佢理你三七二十一咩
其實玩家都有責任
有D人只係以本 ...
brian12345 發表於 28-3-2010 02:41

好多人都以本傷人從而達到最強,我地當玩家的只當遊戲自得其樂(消磨時間)而已
回復 支持 反對

我認為最多應該係好似c9戈種online
回復 支持 反對

2010我覺得會走左好多槍game同打怪game出黎=_=
hp亦會重生= =
回復 支持 反對

應該唔會維持10年咁耐,
因為過多大約五年,遊戲商就會發覺冇人再會玩打怪升LV既GAME(因為而家好多玩家已經轉向玩技術OG)
如果呢個現像持續十年的話,相信有好多人已經轉投家用遊戲機,(其實而家已經好多人轉向玩家用機,我就係一個例子,就以PS3為例,好多GAME已經著重於ONLINE模式,加上PS3上網唔收錢,遊戲道具亦好少會收錢,所以吸引左一批想無痛打機既人)

但將來係不能計劃的,因為我地唔知第日會發生咩事,所以我地都冇得唸~.~
不過大家要記住,打機只係我地生活之中既一部份,
我而家都抱住:唔好玩?咪唔玩囉!,屈錢GAME?唔玩囉!
唔洗睇打機睇得咁重,始終都有其他野可以比我地做,
但我唔可以唔認一樣野,就係當你係屋企冇野做果陣,最方便快捷可以做到既野一定會係打機,因為又唔洗體力消耗,只係CLICK兩野就可以玩到GAME,真係城市人懶惰既消遣好方法
回復 支持 反對

所以衣加香港既Online咪炒短線囉= =
回復 支持 反對

應該唔會維持10年咁耐,
因為過多大約五年,遊戲商就會發覺冇人再會玩打怪升LV既GAME(因為而家好多玩家已經轉 ...
英明神武 發表於 28-3-2010 14:21

應同你的想法;>
回復 支持 反對

我反而認為
多數都係出武俠game
回復 支持 反對