打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 現今ONLINE GAME失敗之處[睇完回復 係一樓加左補充]

好多game而家都係升lv同埋升lv...當你升滿左...你唯一可以做ge..一係打王...一係打寶....我玩得最長的online game係亂...因為我鐘意佢d 技...好想快d升到果個lv學....之前都風魔果一時....但係就係因為雲起改曬d exp同掉寶率....搞到d人對lee隻game失曬信心....如果唔係而家都應該幾多人玩下....之前成日都睇到d人一到pk time就走過黎攻門....而家出一出學校..就算pk time都水靜河飛.....所以歸根究底...我覺得有時最大問題唔係隻game到...而係代理果間野的問題....開頭都打得唔好...就算而家係咁有2倍exp都無用....
回復 支持 反對

e+隻隻game都好似係天龍八部咁既模式

黃易,金庸2.0,天龍八部,熱血江湖,墨香,墨湘,少林傳奇,真少林傳奇...etc超多game

都係一樣,地圖模式,人物樣改左少少only,怪物差唔多,3D..etc..
差唔多都係一樣,悶到嘔茄[[bao_27]]
回復 支持 反對

而家d game 都唔夠以前d好玩
唉~
回復 支持 反對

原帖由 耀耀 於 19-6-2008 23:50 發表
現今我淨係對wow呢隻game係睇得上眼
呢算係耐玩既game.比錢玩都低

有隻 fame 可能唔多人知 a"a
但好好玩 ~
其實唔止 WOW......
當然仲有好多la
我講下其中一隻la~

koei 的 三國志online~
我之前玩左 CB 同OB 一抃

國戰系統 ~GD
職業系統 ~GD
配樂 ~ GD
任務 ~ GD
但系要收錢,+日文

佢d人應該系用番三國無雙 online 果d人d樣o既~ (not sure)
打國戰時~
主要系攻城
支援 500 vs 500 / 300 vs 300(p.s 開戰時 3國之中 其中 1 v 1 但有三場同時進行 500 v 500 x 1 , 300 v 300 2x 分主陣 同副陣)
可以搶據點 , 要搵人幫手收集resource , 可以整投石車 , 要搵人睇水
配合要十分之高
一斑玩家只系殺人唔配合 , 一樣會輸
一個部曲(組織)去到一定lv 可以set一d專蜀武將
系國戰時可以幫手

有mission 打, 有副本打

職業方面無限制∼六大方向
技能有主要用$買 同打番尼
但有限持有技能數(好似系150個)
當你唔想要佢o既時候可以變番做技能書收系bank度
可以除時轉,任你升
但一系戰鬥o既壯態就唔可以轉
如果你原本玩緊弓+用緊d壯態技能 , 你一轉雙手武器弓果d壯態技能就會消失

生活技能又多

畫面都算靚

最重要系個 server好打國戰唔多lag∼

youtube 合戰片
http://youtube.com/watch?v=yyaxwC0Tn4M
http://youtube.com/watch?v=rNcOgTvKQWU&feature=related
http://youtube.com/watch?v=mgKd5HJ5JJw&feature=related
http://youtube.com/watch?v=f5qI7qGLTIA&feature=related

但又系超斑馬制作∼

相信 港,台 都無能力代理
@@""
本人都玩過好多online game
e 隻真系超好玩 a"a

回復 支持 反對

舊game唔一定比新game好玩
分析一下大家點解會覺得舊game好玩d

1.舊game的遊戲模式係當時黎講算有創意,你未接觸過,玩完之後你會有深刻的印象

2.以前的玩家因為都係電腦遊戲界的新仔,都會以真誠對待遊戲,有人情味,唔會好似E+咁只顧升級

3.現在的MMORPG/FPS五花百門,大家未完全了解遊戲的真正樂觀時又轉另一隻game,故對遊戲沒有太大好感

4.同類型的遊戲比比皆是,給人不好的印象,主要是因為RPG的遊戲方式已難以再有進步

5.現今的遊戲商未能有效管理遊戲令人有被孤立的感覺

大部份的新game都比舊game好玩,只係現在的人對online game的態度改變,無論玩家定遊戲商好似被「商業化」的。

試想想如果你心目中最好玩的舊game"復活"了,但係玩家以現今的態度去玩遊戲,現今的經營手法,你認為隻game重會咁好玩嗎?相信大部分人玩過後反而會覺得新game比較好玩。

變的,不是遊戲,而是人心。遊戲一直都係咁好玩,只係人對遊戲的想法改變了
回復 支持 反對

唔錯既
不過我而家唔會望新game 都係舊game d人多水吹d既  同玩舊game好易識到d真心既朋友
回復 支持 反對

以上咁多位既意見小弟都非常同意...
講真.依家無乜邊隻ONLINE GAME係令到人好想好想玩..
主要有人玩都係因為免費(個人認為)..點解?因為依家太多免費game
d人就會覺得反正都唔洗錢既..試下都無所謂啦..
當d玩家數量增加既時候 就係到d代理商出商城既時候啦...
然後呢..出現既最大情況就係 
各位所講既 有錢玩晒 玩家數量大量流失 又或者外掛既出現
以前既online game有幾多隻會有外掛嫁..講真..
特別係果d月費game.個個都會覺得俾人ban左就唔抵..
而依家..反正個acc都唔洗錢既ban咪ban囉...
so...對依家d  online game有d心淡
(以上個人意見,不喜請原諒)
回復 支持 反對

而家D GAME成日要人哂好多錢-,-
又要買點= =
搞到好多玩家都唔鍾意
其次
有好多GAME都成日出番同其他GAME差唔多類型既內容
搞到好多人都話部分GAME好似(跟尾狗)咁
所以而家就黎既GAME應該要改善一下
回復 支持 反對

老實講

比個8十幾9廿蚊玩成個月

點都上心d既

想當年比個8十幾蚊玩神話

係咁玩呀玩

玩到傻呀....
回復 支持 反對

E家d gaME 雖然話d畫面 特技 聲音 令過以前果d
但係衣家出d game 隻隻差吾多都係玩埋d咁既野
就算再令亦冇心機玩   我心目中覺得最正始終係"龍族"
我小4,5 已經開始玩 由佢興起去到結束
玩國戰,同d fD1齊升真係勁好玩  成個畫面幾十條友係道出技 打到7彩
諗番起真係幾傷心 1隻咁好玩既game 俾第3波代理搞到咁多外掛
逼住汁凹 龍族既國戰.升lv.買賣.pk場 永遠都係最好
我玩過 6,70隻online 真係冇野比得上佢
回復 支持 反對