查看: 5711|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 唔使逼你地回,驚既話就回下啦!~~~~~~~~~~續集已加於第5頁~~~~~~~~

太多字要打,打錯唔好怪我!
多謝收睇!驚既就回下啦
"""""""""""驚既話就咪睇,嚇親唔關我事"""""""""""""""""""""""

係xx學校相傳係一間課室裡面4個學生係度講鬼故,
但係其中一個學生個個都唔識佢,
個個都以為係其他人帶佢黎一齊講鬼故,
之後身份不明既學生再冇出現過係學校啦!

係一個暴雨天氣之下,有4個同學因為無帶傘而留係課室波!
為左媛和氣氛,有人就提議講鬼故啦!win左果個有500蚊!
其中一個同學拎出4枝雪茄黎比大家分享,一共4枝!
大家一個輪一個既講自己個故事,一個同學就講xx學校相傳既事!
佢話:就係我地e間課室,相傳e間課室裡面4個學生係度講鬼故,
同樣我地一樣係4個人,
但係其中一個學生個個都唔識佢,
個個都以為係其他人帶佢黎一齊講鬼故,
之後身份不明既學生再冇出現過係學校啦!

就係e個時候,課室d燈全部熄晒,之後個角落頭位閃一幾對白眼出黎
雖然只係一秒既時間,但係大家都清楚甘睇度,大家為左快d離開個課室,
於是判左個講xx學校鬼故果位同學,大家立即拎齊野離開課室,
係樓梯度,win左果位同學忍唔住講野
佢話:其實間課室d燈熄晒,係我同另一個同學既所為黎,為左嚇度你地驚而判我win!
就係e個時候,win左果個同學既手機sd左一條短信黎!
信話""""xx同學,sorry,我要照顧我個細佬,所以個計劃要取消,xx同學上""""

係e個時候,win左果個同學知道岩岩間課室d燈並唔係佢同學既傑作,而係真架!
於是佢叫d同學快d離開間學校,而比大家雪茄個肥仔就跑係最後度!
到左學校門口時,大家都睇到學校門口停放左幾架警車,d警察向廁所度行埋去!
大家係好奇心之下,都跟左過去波!
原來係有位同學係幾小時之前,比人地打劫,係爭奪之間,個同學死左,而且比人地左4切左隻手指落黎
當大家見到個死者個樣時,大家都囧囧囧囧囧囧晒波,因為死者正是走係最後既肥仔黎,
係幾小時前,個肥仔仲同緊佢地講緊鬼故,但係宜加...........

於是大家跑去樓梯度聽下有冇腳步聲,但水靜如飛,證實左岩岩同佢地講鬼故,請佢地雪茄既肥仔係.........
大家係恐慌之際,有位同學拎出一個盒出黎,
裡面本來放左一隻雪茄,但係e加變左隻血淋淋既手指,
宜大家係課室食既果d雪茄,正是死者肥仔既手指黎!
大家面上都高度恐慌............

就係e個時候,win左果個同學手機又有短信sd過黎!
信話:""""個鬼故遊戲係我win左,我隋時會黎拎返果500蚊,哈哈哈"""""!!
係e個時候,樓梯傳黎陣陣既慘叫聲...........................

多謝收睇!驚既就回下啦

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
邪風仔 + 8 原創內容

查看全部評分

回復

你自己作嫁 ?
同埋咩叫  ゲ晙蛚グJ
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

算原創既 不過係拎一本書個""""題目""""黎作甘lo

同埋咩叫  ゲ晙蛚グJ<---------唔係好明=.=??係邊段度=.=??

仲有你驚唔驚,睇黎都係唔驚架啦-.-!

回復 支持 反對

你型容可以令人讀者帶入故事既情節就可以做到最恐怖既氣氛......
最好就係叫d人係夜晚睇同打字可唔可以生動d
回復 支持 反對

有個"波"字唔係咁夠驚嚇
同埋第一段有d 199唔係好清楚
但后段幾好唔錯 good
回復 支持 反對

ok 幾好幾好 加油
回復 支持 反對

唔錯...可以GE作多D俾大家睇,,,,,,
回復 支持 反對

我都覺得自己最後1/2段作得唔錯-v-!
回復 支持 反對

我係一本小說度睇過呢個故事喎
不過可能咁岩姐~
由於我睇過所以無乜意見
sorry
回復 支持 反對

幾好呀!!!!!!!
回復 支持 反對