樂古Nakuz

標題: 明凶獸紅利合題 [打印本頁]

作者: [H]239770    時間: 19-10-2015 08:23
標題: 明凶獸紅利合題
請問合明凶獸,如果個9隻小怪都是150轉成3隻合怪,3隻合怪再升150LV合凶獸

請問是多少??會跟200合的相差多少??
作者: 祖斯韋爾    時間: 20-10-2015 08:45
200Lv小怪 轉 200Lv合怪
【合怪】既紅利以我所知就係1506點

但係150Lv轉150Lv就唔知
作者: 豆大哥    時間: 20-10-2015 09:13
150級轉計法
小怪轉合怪係等級除以3 姐係3隻合怪都係150點紅利
3合怪有320,350及400點基本紅利再加150級轉職是的紅利 升到150LV 有累計紅利 682點
320+350+400*((150+682)*3)=3206點 除以30=106.87 無條件捨去小數= 106點 (150合怪150合兇)

200級轉計法
升到200LV 有累計紅利 1306點
320+350+400*((200+1306)*3)=5588點 除以30=186.26 無條件捨去小數=186點(200合怪200合兇)

總結:
3小怪150轉合怪 再150合兇 紅利=106點
3小怪200轉合怪 再200合兇 紅利=186點
作者: [H]239770    時間: 20-10-2015 20:36
回復 3# 豆大哥

THX,差8十幾都唔會影響好大,咁我都係升到150LV合
作者: kit2234560    時間: 21-10-2015 18:29
回復  豆大哥

THX,差8十幾都唔會影響好大,咁我都係升到150LV合
[H]239770 發表於 20-10-2015 20:36

想多少少點  180合都ok

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55wwe.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2