樂古Nakuz

標題: 水裡有水鬼的說法是真還是假~快入來看看~你就知道了 [打印本頁]

作者: ︶ERICA︶    時間: 6-8-2008 10:33
標題: 水裡有水鬼的說法是真還是假~快入來看看~你就知道了
水裡很少有鬼,因就算死了在水裡,都可上水走動的
而會留在人間的鬼可以說是分2種
1.有怨氣而死(給人害死or死後十分火不想走)
2.自己不知道已死了(不知道自己如何死都有可能的,他們會失去了意識,不知道自己做了鬼魂)

而水中都有一種3不是生物
1.不是人
2.不是鬼魂
3.不可叫做怪物
只可叫是一種奇怪生物
但他會拉人下水陪他的@不是任何的水裡都有的@

總言一句見到一些黑色物在水活動要小心一些

我說的你可不信,但信不信由你的
作者: 究極.面具    時間: 6-8-2008 11:35
即係未必一定係水鬼-.-??????
作者: oph    時間: 6-8-2008 13:26
如果唔係水鬼
咁果d叫咩= =??
水妖??
作者: grando87184    時間: 6-8-2008 15:25
叫不知名生物   好多野人都係未知
作者: 不留名^^    時間: 6-8-2008 18:41
唔係生物,重要係黑色,我諗到2種一係個d野,2就係外星人= =
作者: lovespeed    時間: 7-8-2008 01:39
咁真係解釋唔到係乜野喎 = =
作者: ╭☆7x★╯    時間: 7-8-2008 07:16
你up咩-.- 有野識拉人落水- - 但唔知果舊野係咩...

其實我見到有條野拉你上天扮飛機
作者: hohoka    時間: 7-8-2008 11:41
有d覺得,樓主講左等於無講過咁[[bao_16]]
作者: ︶ERICA︶    時間: 7-8-2008 12:44
我都想知黑色生物的樣,我朋友和我一樣可見到鬼,
有一次他下水玩,見到黑色生物立即上水,
但同行的朋友就險一些上不了水而死
我都想去見,但直覺告訴我,見到他一定要死
我的直覺自小到大沒有錯過
只要是我有直覺的時候我的直覺一定不會錯
作者: ︶ERICA︶    時間: 7-8-2008 13:10
標題: 回復 2# 的帖子
水鬼是提已死的人留在水裡
不走
作者: 森林小妖    時間: 7-8-2008 22:40
樓主好假呀 第一次見到有人話水入面有黑色野又唔係怪但又識拉人入水;P
作者: @@杰仔@@    時間: 8-8-2008 00:14
=.= 姐係....?
玩水都要去D...沙清水綠既地方玩= =?
咁就一定唔會有黑色野啦.....................
作者: bi||糖    時間: 8-8-2008 03:25
樓主開個p0-`始終都未令我相信水裡有水鬼-.-
一尾講-_-又冇可靠既說法-`
仲有點解水裡有野拉你落去就係黑色既物體-.-定係真係有人見過
水裡有生物好正常-.-
同埋有時好多人都會試過抽根-`當抽根戈陣你驚又或者浸親戈陣-`會令一個人產生幻覺都說唔定-.-如同比鬼窄一樣
作者: mozmoz    時間: 8-8-2008 18:01
咁會係咩=.=
同鬼有咩分別
都係拉人洛水~
作者: 傳說中的臭ax    時間: 9-8-2008 13:10
一見到黑就走==咁我咪唔可以見到水?成日都見到wo=.=

不過樓主真係講完=冇講

其實係水鬼又好,不明生物都好,見到即閃就最好

作者: 回憶x祥    時間: 9-8-2008 20:34
3不果隻咁係咩牙-口-"

可以點叫-.-.....
作者: gary889    時間: 13-8-2008 13:08
d人柯尿柯黑色so會咁..墨?
作者: 戰§神    時間: 13-8-2008 16:12
如果水到有d黑色既屎咁點算= =會唔會拉我落去嫁??
咁屎巨未有好多= =
作者: 神奇襲擊    時間: 16-8-2008 14:19
作者: georgewong2006    時間: 16-8-2008 16:06
果d叫做海怪...
作者: aR_YaN-B:P    時間: 17-8-2008 02:41
我家有外面就係海...咁咪有好多水草<--=(不明物體)......[[bao_35]]
作者: 小小土耳其    時間: 17-8-2008 05:07
冇水鬼但就有d黑色野,好似何童咁????
作者: kelever    時間: 19-8-2008 18:54
好彩我唔去有水既地方姐^^,不過唔知沖涼果d會唔會有,希望冇喇><
作者: ~(蕭武)~    時間: 19-8-2008 22:54
唔係叫水鬼 叫水人.....
作者: ㊣CS狂魔㊣    時間: 21-8-2008 01:18
我聽過一d法c講既野
睇怪談的= =
水鬼  就係係水入面死左既人  而佢地既靈死後一定會被困係果個地方
而水鬼係特別猛既種類 因為普通既鬼係冇型既 佢地只可以 係精神上比到你傷害例如嚇你之類既野
水鬼  因為水能夠比到個型態佢  所以就可以接觸到我地...所以係水到一覺得有咩唔妥就要馬上走人  真係好危險
作者: @喪屍仔@    時間: 24-8-2008 04:45
係d 而家 專家都未發現到 既 神秘生物 掛
作者: 堂仔    時間: 8-9-2008 18:42
樓主呢個講法我係老一輩d人口中都曾經聽過
不過佢地係話見到1個人形咁既物體
佢地係岸上通常冇咩力
但係一比佢落到水入面就會力大無窮..
作者: danny831    時間: 8-9-2008 19:43
什麼水鬼..只是以前的人不懂什麼會吃人的魚就是了...
作者: ㊣CS狂魔㊣    時間: 8-9-2008 22:49
嗚嗚...25樓的我何必為這一分打那魔多字...嗚嗚[[yoyo_026]]
作者: 雲。白色的    時間: 8-9-2008 23:53
水中都有一種3不是生物
1.不是人              <---------  人點會係水到生存......最多都係係水到 我估應該唔會有人會係水
到生存 唔係話佢生存唔到而係..... 會唔會 . _ . "
2.不是鬼魂
3.不可叫做怪物     <--- 基本上....係水到見到既野....應該係經常見到的....所以.....e樣....
當廢話得唔得 =3= ?

(4.不是動物..... <------ 應該+上去的)
唔可以係魚咩 =  _  =?
魚都係3個不是..... 其他我唔講咁多佢最有代表性 - - +

以上係小第個人8見無意同樓主嘈架..... 有咩得罪.... 對唔住[[bao_25]]
作者: 竹仔    時間: 9-9-2008 20:14
標題: 回復 樓主 的帖子
你係唔係想講      " 河童"       呀?
作者: 小風xd    時間: 4-10-2008 12:27
個D叫。。。。。蛟龍?![[bao_35]]
作者: 小軒仔    時間: 4-10-2008 14:46
驚驚地wo- -..
我成日去沙灘游水..有冇野嫁
作者: 我愛羅超級fans    時間: 4-10-2008 23:10
但係要落水sin睇到有冇水鬼wor..見到sin黎走人係唔係太遲喇
作者: 10293847    時間: 5-10-2008 09:47
冇科學根據的事我是不會信的~不過如果係真...我諗我會比佢嚇死..咁到時我咪變嚇鬼>.<!?

作者: ★小玉★    時間: 5-10-2008 17:45
黑色物體是否水瀨- -?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55wwe.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2