查看: 5852|回復: 278
打印 上一主題 下一主題
收起左側

某老師把我的好朋友比人踼左出校…真人真事(新增解釋我校既扣分制)另加我個fd讀書唔差

關閉 [複製鏈接]
唉…說來話長

有個英文miss 由學期初就針對我個fd

成日借d而罰我個fd…

我個fd都唔介意

但到學期尾

最後個幾日

我個fd比個miss拉左去停課室

之後問返我個fd咩事

佢話:我比人踼左出校…

我即時追問架啦

佢話:『一直針對我個miss,佢到扣左我1x分,個miss話佢曾幾何時見過我著住校服係街度食煙,影響校譽,所以扣我1x分加埋之前比人扣左4分到,踼左我』

我即時o左咀

個miss平時已經針對我個fd架啦

我個fd又唔係d蝦蝦霸霸既人,我真係一d都唔明點解個miss咁憎佢

仲要係學期尾先扣

加上,我個fd係上年就已經戒左煙,個miss又唔一早扣

我真係好唔明點解會有d咁既miss,唔通,佢真係忍心將一個有為青年既美好前途破滅?

老實講,就然我整係識左個fd一年,但係我地好傾得埋,下年仲諗住一齊楝理科讀

依加,我個fd就被迫轉校讀

我個fd年績唔差,對人又好,到底個miss點解要針對佢!?

我真係唔明,點解d咁黑心既人都可以做到教師一職

教師,唔係應該比機會人架咩?點解要做到咁絕!!

我黎解釋一下我校既扣分制,因為某位人士係樂古係咁針對我,所以我只有說明白一點

我學校 扣滿20分就要踼

而因為我個fd係上年就戒左煙,個miss見到都係上學期既事

如果個miss上臬 期扣我個fd15分,咁我個fd就可以小心d唔會再比人扣分

依加個miss係學期尾先黎扣分 仲要話係曾幾何時見過我個fd著校服係街食煙

咁問題就係,個miss點解要係學期尾先扣,而唔係上學期扣呢?

呢個就係問題既重點,個miss係明針對我個fd

我只係發享下+抒發,唔明點解某人要咁惡話我,我分享出黎抒發一下有罪?

另加

有人話我個fd升唔到中4,我要講明一點

我個fd讀書唔差,佢平均分有64.xx 我唔信升唔到lo!

回復

人就係咁既動物[[yoyo_165]]
回復 支持 反對

我唔明點解咁既人可以做教師囉

為人師表,做到咁絕,佢唔內救既咩
回復 支持 反對

你地學校用扣分制?????
回復 支持 反對

學期尾 先比人踼出校 慘
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

係呀,扣過20分就踼架- -

好慘
回復 支持 反對

咁你個fd又唔係岩哂 佢係街到食煙....
回復 支持 反對

回復 7# 的帖子

我個fd唔係岩哂

但都錯唔哂,最大問題,佢上學期唔扣

到學期尾先扣…
回復 支持 反對

回復 8# 的帖子

我覺得冇關係吧-,-學期尾先拉咪俾你讀多個學期lo

上學期扣咁咪上學期要走lo.
回復 支持 反對

女人要賤就係可以賤到咁既地步
我諗咁針對一個學生,你要同學校反映下