樂古Nakuz

標題: gif圖安裝/制作教學(要求置頂)(白羊哥唔好del)(完成板) [打印本頁]

作者: hinztse    時間: 14-11-2009 13:06
標題: gif圖安裝/制作教學(要求置頂)(白羊哥唔好del)(完成板)

由於囧囧炮話要我教 叫佢msn又唔應 所以放埋上來益下大家

其實有左呢個software好容易做

第1步: download左呢PhotoScapeSetup_V3.4先
link: http://www.sendspace.com/file/50et2t (死link話我知 唔該)

第2步: 安裝 好多人都識 不過都要放上來教大家-.-

呢個係load完跟住開左就係呢個畫面

第3步:

跟住做就得 好易

第4步:

都係跟住做 好易-.-

第5步:

都係跟住 超級易=__=

第6步:

第7步:

呢個都等多少少時間

第8步:

裝完按finish后佢會彈呢個野出來 安裝請睇2樓 唔該!
作者: hinztse    時間: 14-11-2009 13:06

制作教學:

開完佢之後會有呢個畫面:

跟住佢開完個動畫制作 跟住就搵返你要既file:

之後你會係左下角見到有相 一張一張拉入去 如下圖:

拉完之後佢就會自己轉轉轉

紅色方格係可以令佢轉時間 100係等於1秒 我都試過由100改到1 部車轉到好快-.-

改完時間之後 就可以save 大家記住 千奇唔好按"x" (即右上角紅色個制)
因為按完之後佢會當你冇整過 你要挼儲存 save係邊你自己定 可以桌面 file 邊度都得

完成左既例子 呢d gif圖 你可以轉大小 但係你要係返PhotoScape果度轉 其他你轉大小唔係轉唔到 但係轉完之後佢唔會再轉 再郁

上面果張我放左做得手機個桌面v_v
作者: toomy888    時間: 14-11-2009 13:13
我用GIF Animator= =
作者: stupid0879    時間: 14-11-2009 13:24
肥羊米del吖=.=
我整光線飛車gif圖簽名
作者: king56k    時間: 14-11-2009 13:27
我用GIF Animator= =
toomy888 發表於 14-11-2009 13:13

gif animator好好多
作者: stupid0879    時間: 14-11-2009 15:04
得左- -v

作者: hinztse    時間: 14-11-2009 15:17
gif animator好好多
king56k 發表於 14-11-2009 13:27

但係呢個唔止得做gif圖 可以改到部車著燈 改圖果d完全ok
作者: king56k    時間: 14-11-2009 15:24
但係呢個唔止得做gif圖 可以改到部車著燈 改圖果d完全ok
hinztse 發表於 14-11-2009 15:17

改圖我用ps
我上次先po左張光線右肽車圖上黎
作者: hinztse    時間: 14-11-2009 15:25
改圖我用ps
我上次先po左張光線右肽車圖上黎
king56k 發表於 14-11-2009 15:24

我冇用過ps 我有時果d簡單圖會用小畫家玩下野-.-
作者: king56k    時間: 14-11-2009 15:30
我冇用過ps 我有時果d簡單圖會用小畫家玩下野-.-
hinztse 發表於 14-11-2009 15:25

小弟係adobe用家a_a
作者: hinztse    時間: 14-11-2009 15:44
小弟係adobe用家a_a
king56k 發表於 14-11-2009 15:30

adobe既野我覺得太貴 係就係好齊 唔係幾洗搵 但係呢.....價錢問題 呢d我唔洗用錢a_a 化算好多
作者: king56k    時間: 14-11-2009 16:25
adobe既野我覺得太貴 係就係好齊 唔係幾洗搵 但係呢.....價錢問題 呢d我唔洗用錢a_a 化算好多
hinztse 發表於 14-11-2009 15:44

有crack呢樣野
作者: 真白羊    時間: 14-11-2009 18:07
有crack呢樣野
king56k 發表於 14-11-2009 16:25

肥羊唔建議大家用crack
支持正版, 我屋企用教育版既 XD
同埋crack d網好多spy code...小心小心
作者: hinztse    時間: 14-11-2009 18:37
肥羊唔建議大家用crack
支持正版, 我屋企用教育版既 XD
同埋crack d網好多spy code...小心小心
真白羊 發表於 14-11-2009 18:07

但係我搵極都搵唔到crack-.-
作者: 真白羊    時間: 14-11-2009 18:39
hinztse 發表於 14-11-2009 18:37

試下打去adobe客服投訴 XDD
作者: hinztse    時間: 14-11-2009 22:18
試下打去adobe客服投訴 XDD
真白羊 發表於 14-11-2009 18:39

打去做咩姐-.- 我唔信打去會有人講廣東話-.-
作者: toomy888    時間: 14-11-2009 22:33
hinztse 發表於 14-11-2009 18:37

要crack個撙.....
作者: 真白羊    時間: 15-11-2009 03:55
要crack個撙.....
toomy888 發表於 14-11-2009 22:33

係唔係傳說中的爆樽?.?

依個主題原本可以話同光線冇咩關係
不過~依個教學都的確可以用黎整光線野既
例如你係Game入面capture了一些圖
可以用黎整個故事貼上黎

至於置頂...睇下個教學成效啦 XDDDD
作者: X-racing    時間: 15-11-2009 04:47
好詳細同心機,Thank's for sharing..............
作者: hinztse    時間: 15-11-2009 10:59
好詳細同心機,Thank's for sharing..............
X-racing 發表於 15-11-2009 04:47

多謝晒a_a
作者: hinztse    時間: 15-11-2009 11:00

可以用黎整個故事貼上黎

至於置頂...睇下個教學成效啦 XDDDD ...
真白羊 發表於 15-11-2009 03:55

成效我諗一定唔錯既 post得上來會係流咩._.?
作者: 真白羊    時間: 15-11-2009 23:37
成效我諗一定唔錯既 post得上來會係流咩._.?
hinztse 發表於 15-11-2009 11:00

我意思係多唔多人整野上黎 XD~~ 我好現實的
作者: hinztse    時間: 16-11-2009 18:36
我意思係多唔多人整野上黎 XD~~ 我好現實的
真白羊 發表於 15-11-2009 23:37

-.- 呢樣野我諗我開多幾個新ac放野上來先-.-
作者: 真白羊    時間: 16-11-2009 18:46
-.- 呢樣野我諗我開多幾個新ac放野上來先-.-
hinztse 發表於 16-11-2009 18:36

XDD 多重帳係會被封帳的~~
作者: hinztse    時間: 16-11-2009 18:49
XDD 多重帳係會被封帳的~~
真白羊 發表於 16-11-2009 18:46

我換左ip number先放上來咪得lo._. 放完換返個ip 我個firefox有3個ip都用得 仲要我呢家用緊ie._. 我最少可以放4個上來a_a
作者: 真白羊    時間: 16-11-2009 18:52
我換左ip number先放上來咪得lo._. 放完換返個ip 我個firefox有3個ip都用得 仲要我呢家用緊ie._. 我最少可以放4個上來a_a
hinztse 發表於 16-11-2009 18:49

我唔知就唔理啦~~XDD 你估我想少人架咩?
作者: hinztse    時間: 16-11-2009 18:54
我唔知就唔理啦~~XDD 你估我想少人架咩?
真白羊 發表於 16-11-2009 18:52

我估你想係度少d人 咁唔洗理咁多野 你想光線多d人 因為果邊你唔洗你 又可以多d人玩a_a
作者: toomy888    時間: 16-11-2009 19:44

可以用黎整個故事貼上黎

至於置頂...睇下個教學成效啦 XDDDD ...
真白羊 發表於 15-11-2009 03:55

Get唔倒就算......
Crack the bottle= =
作者: 真白羊    時間: 16-11-2009 19:48
我估你想係度少d人 咁唔洗理咁多野 你想光線多d人 因為果邊你唔洗你 又可以多d人玩a_a
hinztse 發表於 16-11-2009 18:54

想唔理依度有幾難? ._.
一個月前我咪可以唔理囉

兩邊人流係有關係既

Game入面多人, 依度就多人吹水
新手未入Game之前都係入黎睇先,依度人氣多就吸引到人玩
作者: kalong196    時間: 16-11-2009 22:23
我用PHOTOIMPACT或者PHOTOSHOP
作者: kalong196    時間: 16-11-2009 22:24
點解你開咁多野既,唔驚LAG架。
作者: hinztse    時間: 17-11-2009 22:23
想唔理依度有幾難? ._.
一個月前我咪可以唔理囉

兩邊人流係有關係既

Game入面多人, 依度就多人吹水
新手未入Game之前都係入黎睇先,依度人氣多就吸引到人玩 ...
真白羊 發表於 16-11-2009 19:48

... 唔一定呢度 2 0 0 0 f u n都有-.-
作者: hinztse    時間: 17-11-2009 22:25
我用PHOTOIMPACT或者PHOTOSHOP
kalong196 發表於 16-11-2009 22:23

唔該用adobe既人唔好出聲-.- (<--呢句玩下野-.-)

我知adobe係好野 係人都知 但係錢既問題 呢d野唔洗錢
作者: hinztse    時間: 17-11-2009 22:26
點解你開咁多野既,唔驚LAG架。
kalong196 發表於 16-11-2009 22:24

開咩咁多 lag咩q野a_a?
作者: 真白羊    時間: 17-11-2009 23:26
... 唔一定呢度 2 0 0 0 f u n都有-.-
hinztse 發表於 17-11-2009 22:23

哎~~咁官網都係link黎依度既~~

唔該用adobe既人唔好出聲-.- (
hinztse 發表於 17-11-2009 22:25

唔係好貴o者~~ XDD 我家都用緊正版, 1000蚊都唔使哦~~呵呵呵呵~~ (大大聲)

開咩咁多 lag咩q野a_a?
hinztse 發表於 17-11-2009 22:26

我估佢指你右下角果堆 ._.
作者: hinztse    時間: 18-11-2009 18:02
哎~~咁官網都係link黎依度既~~

唔係好貴o者~~ XDD 我家都用緊正版, 1000蚊都唔使哦~~呵呵呵呵~~ (大大聲)

我估佢指你右下角果堆 ._.
真白羊 發表於 17-11-2009 23:26

第1個問題-.- 佢搵到個官網 我諗唔會多人禁去個活動果制lo-.- 我都係搵到2000 fun先 跟住先搵到樂古
第2個問題-.- 1000蚊都可以慳 1000蚊可以比我買到8-10部模型比我砌._.
第3個問題-.- 右下角-.-? 我個簽名都係gif啦 有咩lag-.- 右下角姐係邊度 我見唔到有野-.-
作者: 真白羊    時間: 18-11-2009 19:49
第1個問題-.- 佢搵到個官網 我諗唔會多人禁去個活動果制lo-.- 我都係搵到2000 fun先 跟住先搵到樂古
第2個問題-.- 1000蚊都可以慳 1000蚊可以比我買到8-10部模型比我砌._.
第3個問題-.- 右下角-.-? 我個簽名都係gif ...
hinztse 發表於 18-11-2009 18:02

唔明. 官網係指RC官網, 官方討論區係link黎依度...**我好似係封測果時先去過

興趣不同, 軟件同模型唔同比較唔到既 XD

應該係一堆系統啟動程式
作者: hinztse    時間: 18-11-2009 22:39
唔明. 官網係指RC官網, 官方討論區係link黎依度...**我好似係封測果時先去過

興趣不同, 軟件同模型唔同比較唔到既 XD

應該係一堆系統啟動程式
真白羊 發表於 18-11-2009 19:49

算啦 我地唔好討論呢個問題-.- 白羊哥post gif圖上來._.
作者: 真白羊    時間: 19-11-2009 02:27
算啦 我地唔好討論呢個問題-.- 白羊哥post gif圖上來._.
hinztse 發表於 18-11-2009 22:39

我諗緊post乜上黎 XDDD
作者: hinztse    時間: 19-11-2009 18:23
我諗緊post乜上黎 XDDD
真白羊 發表於 19-11-2009 02:27

你個樣-.- 前面一個 左面一個 後面一個 右面一個 4個都夠-.- 順手睇下白羊哥係點a_a

加多句 陣間白羊post左上來先知佢係女仔就好笑-.-
作者: 真白羊    時間: 19-11-2009 23:38
你個樣-.- 前面一個 左面一個 後面一個 右面一個 4個都夠-.- 順手睇下白羊哥係點a_a

加多句 陣間白羊post左上來先知佢係女仔就好笑-.-
hinztse 發表於 19-11-2009 18:23

你想太多了 ~_~ 我唔會傻到post個樣上黎趕客 XDDD
作者: hinztse    時間: 20-11-2009 16:49
你想太多了 ~_~ 我唔會傻到post個樣上黎趕客 XDDD
真白羊 發表於 19-11-2009 23:38

趕客你咪唔洗做野._.?
作者: 真白羊    時間: 20-11-2009 16:57
趕客你咪唔洗做野._.?
hinztse 發表於 20-11-2009 16:49

係呀~~即時俾人炒 ._.
作者: hinztse    時間: 20-11-2009 17:21
係呀~~即時俾人炒 ._.
真白羊 發表於 20-11-2009 16:57

炒左仲好._. 你諗小d._. 我地可以爆多d粗 狂推post._.
作者: 真白羊    時間: 20-11-2009 17:28
炒左仲好._. 你諗小d._. 我地可以爆多d粗 狂推post._.
hinztse 發表於 20-11-2009 17:21

.... 會有新版主黎~~放心 XDD
作者: hinztse    時間: 20-11-2009 18:18
.... 會有新版主黎~~放心 XDD
真白羊 發表於 20-11-2009 17:28

之前6+1灰走左之後都過左1排先到你啦a_a
作者: 真白羊    時間: 20-11-2009 18:21
之前6+1灰走左之後都過左1排先到你啦a_a
hinztse 發表於 20-11-2009 18:18

我申請左三日咁大把... 超版回覆超快
作者: hinztse    時間: 20-11-2009 18:23
我申請左三日咁大把... 超版回覆超快
真白羊 發表於 20-11-2009 18:21

咁冇人申請咪慢lo-.- 比你睇d野

作者: 真白羊    時間: 20-11-2009 18:37
咁冇人申請咪慢lo-.- 比你睇d野
hinztse 發表於 20-11-2009 18:23

~_~ 我唔係假白羊....
我最多都係聽過人地叫我"假黑羊"
作者: hinztse    時間: 20-11-2009 18:49
真白羊 發表於 20-11-2009 18:37

咁不如假黑牛-.-
作者: hinztse    時間: 20-11-2009 22:15
真白羊 發表於 20-11-2009 18:37

換左張野啦a_a

作者: 真白羊    時間: 21-11-2009 04:07
換左張野啦a_a

hinztse 發表於 20-11-2009 22:15

XDD 你真係有心機
作者: hinztse    時間: 21-11-2009 21:50
XDD 你真係有心機
真白羊 發表於 21-11-2009 04:07

我冇心機唔會開呢個post._.
作者: 真白羊    時間: 22-11-2009 00:39
我冇心機唔會開呢個post._.
hinztse 發表於 21-11-2009 21:50

XD~~ 依隻Game o岩你玩~
作者: SUGAR-BB    時間: 22-11-2009 00:44
幾好用,thx
作者: hinztse    時間: 22-11-2009 08:47
幾好用,thx
SUGAR-BB 發表於 22-11-2009 00:44

多謝支持
作者: hinztse    時間: 22-11-2009 08:48
XD~~ 依隻Game o岩你玩~
真白羊 發表於 22-11-2009 00:39

車迷唔玩呢隻唔通玩極速咩-.- 呢隻game唔係小人玩同gm既問題 好多人係玩緊...
作者: 真白羊    時間: 22-11-2009 14:07
車迷唔玩呢隻唔通玩極速咩-.- 呢隻game唔係小人玩同gm既問題 好多人係玩緊...
hinztse 發表於 22-11-2009 08:48

極速實在玩唔過~
既然你都想玩, 一齊諗個方法玩起隻Game啦
唔好成日話唔玩...HEA玩一會事 (我都HEA)
作者: hinztse    時間: 22-11-2009 18:49
極速實在玩唔過~
真白羊 發表於 22-11-2009 14:07

一齊諗個方法玩起隻Game啦
呢句野 我有點不明...
起隻game-.-?
起過第2隻game-.-?
定係起晒gm班 "p街" or "仆k" 比我地做gm-.-?
起走晒d人唔好玩光線?

其實呢... 我係連on都唔想on-.- on來做任又唔想 hea係度晒時間不如砌模型...
我覺得d時間咁晒 不如溫下書好過 (溫多d唔會炒-.- 唔係留班 so sad= =)
作者: hinztse    時間: 7-12-2009 16:02
極速實在玩唔過~
真白羊 發表於 22-11-2009 14:07

決定左返來=__=
作者: 真白羊    時間: 7-12-2009 16:32
決定左返來=__=
hinztse 發表於 7-12-2009 16:02

XD~ 歡迎您
作者: hinztse    時間: 7-12-2009 17:53
XD~ 歡迎您
真白羊 發表於 7-12-2009 16:32

我諗緊方法點樣搞掂呀小原 有諗過同佢一齊玩lag 嬴左佢 平放禮物比大家._."
作者: 真白羊    時間: 7-12-2009 19:08
我諗緊方法點樣搞掂呀小原 有諗過同佢一齊玩lag 嬴左佢 平放禮物比大家._."
hinztse 發表於 7-12-2009 17:53

不 可 以 ~~ 鬥出貓!? 俾你贏左都只係多一個用BUG者
要解決問題應該用正當手法

比較激烈的做法, 可以係擺玩擺買暴走套
直到GM將有關玩家的暴走套收回
及追查由有關玩家的暴走套去向
贓物亦要回收!
作者: hinztse    時間: 7-12-2009 21:41
不 可 以 ~~ 鬥出貓!? 俾你贏左都只係多一個用BUG者
要解決問題應該用正當手法

比較激烈的做法, 可以係擺玩擺買暴走套
直到GM將有關玩家的暴走套收回
及追查由有關玩家的暴走套去向
贓物亦要回收! ...
真白羊 發表於 7-12-2009 19:08

其實因為我知少少點樣可以好似佢咁樣bug.... 其實(我果部機炸下-.-) 用到佢cup100% 搞到handhand地.. 勁lag咁 咁就轉到人人地轉唔到你... 我之前咪係lo 跟住洗完機就冇左呢個問題... 但係都可以去到cpu100% 照可以玩lag機@@

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55wwe.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2