nomygf 發表於 2-9-2010 20:50:39

想搞活動但係又無頭緒, 入黎比啲意見啦!

來來去去都係問答實在太無新意啦,大家如果有什麼意見就提出來吧,
例如劇情場景設計,建築物模型設計,Banner 設計,等等
而你又想有什麼獎勵,例如樂古勳章,樂點,劇情宣傳等等,我都可以盡量安排

暫時收集一下大家的意見,假如真的舉辦的話,日期可能會定在中秋節,或者之後的學校假期,
學業要緊嘛!

jsnjsn761 發表於 2-9-2010 21:16:08

有冇呃post活動- -"(比意見架- -)
一齊搵隱藏資源大行動@@

RAUL07 發表於 2-9-2010 21:23:46

可以搞:
1.小地圖/戰役場景大賽(在25X25的地圖上製作一個戰役)
2.製作MOD比賽,修改DATA(圖像等)再選出最好的MOD
3.AI大賽也能(不過樂古好像沒什麼製AI的教學)
4.隨機地圖大賽(可選用騎士時代)但這活動時間花太多了
5.還是地圖大賽(畫地圖,比試地圖功力)
6.再想想,點子窮了:dizzy:

nomygf 發表於 2-9-2010 21:34:30

回復 3# RAUL07

一個好嘅 MOD Pack 並唔係可以在短時間內可以做好, 所以肯定無乜可能搞到呢類比賽,
而 AI 大賽其實我都有諗過, 不過如你所說, 所以都唔會考慮,
隨機地圖(騎士時代)的確可以考慮, 不過要推出去主版搞

0044 發表於 2-9-2010 21:35:27

不如大家用接力形式整劇
不竟自己一個整好悶

nomygf 發表於 2-9-2010 21:38:58

回復 5# 0044

有趣, 不過大概會點接法?

jsnjsn761 發表於 2-9-2010 21:45:15

我有一個方法>首先遊戲有5位遊戲者 , 有3個人整 , 第一個諗呢個作地圖... , 搵人觸法 , 最後果個故事

chickenpie 發表於 2-9-2010 21:47:05

回復 6# nomygf

不如整個依個版專屬的劇
把在這版中活躍的人當作角色

搞個帖 自願報名
製作時分幾部份: 故事
                      地圖
                      觸發
而可自行報其中一樣/幾樣
動工時以抽籤形式(或可以版主開個頭^^

RAUL07 發表於 2-9-2010 21:57:40

合作搞一個RPG都得,但要開一個專屬版塊或一個專帖
故事要先諗,之後一人負責一關,但我相信會有進度差異的問題(或者每次都上載一次...)
除了騎士時代隨機地圖,一般的隨機地圖都得啊!

collins4321 發表於 2-9-2010 22:35:23

再好似08年咁都唔錯...我地又可以多d劇玩
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 想搞活動但係又無頭緒, 入黎比啲意見啦!